Інгредієнти

Календула

Календула, родом з південної Європи, на латині її назва означає «яка слідує за сонцем». Дійсно, ця красива помаранчева квітка відкривається зі сходом сонця і закривається коли сонце сідає.

З давніх часів календула, визнана арабами, греками і навіть індійцями за її лікувальні властивості, використовувалася для лікування різних захворювань. У середні століття цю квітку присвячували Діві Марії, а потім широко використовували в монастирях. І сьогодні календула, як і раніше, широко використовується в церковних обрядових букетах.

Використання календули

Календула містить поліфеноли і, таким чином, допомагає боротися з вільними радикалами, що викликають старіння.

Крім того, позитивно впливаючи на травну систему, ця рослину особливо знімає запалення шлунка.

Переваги для шкіри і шерсті

Календула має безліч властивостей:

  • Дезінфекуюча
  • Регенеруюча
  • Поживна
  • Антиоксидант
  • Кондиціонер: відновлює структуру сухого і пошкодженого волосяного покриву тварин.
  • Антисептик
  • Заспокоює: заспокоює свербіж, а також роздратування від укусів комах.
  • Загоюючий: допомагає лікувати зовнішні травми і легкі опіки.
  • Протизапальна: знімає роздратування, почервоніння або запалення шкіри (псоріаз, екзема, і ін.)

 

.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *